Vakantie vieren in Friesland

 

 • Za 21 t/m za 28 juli 2018 volgeboekt
 • Oudega, Nederland
 • Sfeervolle groepsaccommodatie
 • Ontspanning voor de ouder
 • Recreatieprogramma voor de kinderen (6 t/m 16 jaar)
 • Vanaf € 159,- p.p. all inclusive*

* Deze prijs geldt indien u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de kosten. Lees meer hierover in het kopje ‘Kosten van de eenoudervakantie’.

Geniet van het rust van de prachtige natuurZonsondergang-alde-feane

In de natuurrijke omgeving van het dorpje Oudega (gem. Smallingerland) staat de prachtige groepsaccommodatie De Kern. U bevindt zich hier midden in het nationaal park de Alde Feanen. Lekker ontbijten met een prachtig uitzicht op de natuur. De zon zien opkomen en weer zien ondergaan. Waar u kunt genieten van diverse buitenactiviteiten zoals steppen, kanovaren, blotenvoetenpad, oudhollandse spelletjes of wandelen en fietsen in het mooie natuurgebied.

De kinderen krijgen dagelijks een programma aangeboden dat verzorgd wordt door de begeleiders. Desgewenst worden ook voor de ouders activiteiten georganiseerd. Alle maaltijden zijn inbegrepen en u eet met de andere gasten

Bent u toe aan rust, ruimte en ontspanning? Wilt u uw kinderen een onvergetelijke week bezorgen? Dat kan bij ons. Wij zullen met passie uw week verzorgen zodat u weer ontspannen en met leuke herinneringen naar huis gaat.

 • Accommodatie

  Groepsaccommodatie De Kern telt acht slaapkamers met twee of vier bedden. U deelt met uw kind(eren) een kamer. De douches en toiletten deelt u met de andere gezinnen. Er is een ruime keuken, een bar, een ruime eet- en woonkamer en een recreatiezaal met diverse spelletjes.  Buiten is er ruimte om te voetballen, volleyballen, op de trampoline te springen en op de skelter te rijden.

  Dichtbij zit de camping ‘it Wiid met zwembad, recreatieplas en campingwinkel. Leuk terrassen of lekker winkelen kunt u in de nabijgelegen dorpen Earnewald (2 km), (Burgum (11 km) en Drachten (10 km). In Leeuwarden (20 km) is een dierenpark Aqua Zoo en een groot centrum waar je uiteraard uitgebreid winkelen en genieten kan van de mooie gebouwen. Binnen de accommodatie zijn een tafelvoetbal, sjoelbak en spelletjes aanwezig. Ook kunt u er kaarsen maken tegen een klein prijsje. In de accommodatie is gratis WiFi.

 • Globale programma van de week

  (onder voorbehoud van weersomstandigheden en de samenstelling van de groep)

  U wordt op zaterdag om 15:00 uur in de groepsaccommodatie verwacht. Na de incheck en het uitpakken van de bagage, is er tijd voor kennismaking met de andere gezinnen. De avondmaaltijd gebruiken we gezamenlijk en ’s avonds is er ruimte voor gezellig samenzijn.

  Zondag is er de mogelijkheid een kerkdienst te bezoeken in het dorp en gaan de kinderen ’s ochtends en ’s middags met elkaar activiteiten doen. Ook nu gebruiken we alle maaltijden weer gezamenlijk.

  Maandag tot en met donderdag zijn ook ingericht met activiteiten voor de kinderen en gezamenlijke maaltijden. Op woensdag is er een verwendag voor de ouders en naast de accommodatie kunt u tegen een kleine meerprijs een workshop kaarsenmaken volgen.

  De laatste zaterdag ontbijten we nog gezamenlijk en om 10.00 uur nemen we afscheid van elkaar om weer naar onze eigen huizen te reizen.

 • Praktische informatie rondom de eenoudervakantie

  De vakantie is bedoeld voor ouders met kinderen van 6 tot en met 16 jaar. Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen.

  Er is de hele week ruimte voor uzelf en de kinderen. Mocht u het fijn vinden om als gezin iets buiten het programma te ondernemen dan kan dit in overleg. Wel zijn de kosten hiervoor voor uzelf.

  Vervoer

  U dient zelf voor vervoer naar Oudega (gemeente Smallingerland) te zorgen.
  In overleg kunt u afgehaald worden van het busstation in Drachten.

  Deelnemersbrief

  Ongeveer drie weken voor aanvang van de vakantie ontvangt u een deelnemersbrief met daarin de exacte aankomst- en vertrektijd, een paklijst en een routebeschrijving.

 • Kosten van de eenoudervakantie

  De kosten bedragen € 395,- per ouder en € 179,- per kind. Als de prijs van de vakantie voor u een probleem is, kunt u overwegen een financiële tegemoetkoming aan te vragen bij de diaconie van uw kerk. Als u geen contact heeft met een kerk, kunt u bij ons een tegemoetkoming aanvragen. Dit kunt u aangeven op het aanmeldingsformulier. Als u een minimuminkomen heeft, vragen we van u een eigen bijdrage van € 159,- per persoon. Kijk voor meer informatie over de prijzen ook bij Tarieven.

  Inbegrepen bij de prijs

  • Volpension (incl. koffie, thee en limonade)
  • Overnachting in een vierpersoons- of tweepersoonskamer (per gezin)
  • Diverse recreatieprogramma’s
  • Eventuele dieetmaaltijden (in overleg met de gast).

  Niet bij de prijs inbegrepen

  • Vervoer van en naar het vakantieadres
  • Kosten van overige persoonlijke uitgaven, zoals uitstapjes buiten het programma en drankjes

 • Beoordeling
  • 7.7/10
   Algemeen - 7.7/10
  • 8.3/10
   Locatie - 8.3/10
  • 6.8/10
   Begeleiding - 6.8/10